Estragonsauce

45 min
Estragonsauce

Estragonsauce er en dejlig ægte sauce lavet på en hjemmelavet estragonessens - en essens, der også kan bruges til bearnaisesauce. Estragonsauce minder om bearnaisesauce, men er nemmere at lave, fordi den tilberedes med cremefraiche.

Ingredienser

Estragonessens

1 Hakket skalotteløg
10 Sorte peberkorn
10 kviste Frisk estragon
1 dl Hvidvinseddike

Estragonsauce

6 Æggeblommer (ca. 6 spsk)
¼ liter Creme fraiche 38%
100 g Koldt smør i små tern
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¾ dl Grofthakkede estragonblade

Sådan gør du

Estragonessens

  • Kog løg, peberkorn og estragonstilke i hvidvinseddiken i ca. 15 min.
  • Lad lagen køle af med krydderierne i og sigt essensen (der er ca. 1½ spsk).

Estragonsauce

  • Rør æggeblommer og cremefraiche sammen i en tykbundet gryde. Varm saucen op under stadig piskning til den har en cremet konsistens - den må ikke koge!
  • Pisk det kolde smør i saucen og tilsæt salt, peber og 1 spsk estragonessens.
  • Tilsæt estragon lige inden serveringen og smag til.

Estragonsaucen kan lunes lige inden serveringen. Estragonessensen kan også bruges til bearnaisesauce.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8103 kJ / 1937 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1529 kJ / 365 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 4,7 % 4,2 g
Kulhydrat: 2,1 % 1,9 g
Fedt: 93,2 % 38,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/estragonsauce/