Dulce de leche

Dulce de leche

5 timer
Arbejdstid: 10 min
Dulce de leche er en lækker og cremet karamel, som er super let selv at lave af en dåse kondenseret mælk. Prøv hjemmelavet dulce de leche næste gang!
https://www.arla.dk/opskrifter/dulce-de-leche/

Sådan gør du

  • Åbn dåsen og hæld den kondenserede mælk i et patentglas. Læg gummibånd på og spænd låget fast, så glasset er lufttæt.
  • Bring vandet i kog i en gryde og kog glasset med indhold i vandet i 4 timer.
  • Sæt glasset til afkøling før den åbnes.
  • Pisk den bløde karamel med en håndmixer til en blød konsistens.

Dulce de leche kan bruges som fyld i kager, lagkager og hjemmelavet is, som tilbehør til frugt eller som smørrepålæg på brød - som alternativ til nutella.

Det er en almindelig brugt metode at koge den uåbnede dåse i vandet - i stedet for at hælde den kondenserede mælk i et patentglas. Det er dog med risiko for at dåsen afgiver sundhedsskadelige stoffer under kogningen. Vi anbefaler derfor at følge metoden i denne opskrift.

Energiindhold for hele retten:

2267 kJ / 542 kcal

Næringsindhold pr. 100g

197 kJ / 47 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 20,4 % 2,4 g
Kulhydrat: 30 % 3,5 g
Fedt: 49,6 % 2,6 g

Ingredienser

¾ liter Vand
1 dåse Kondenseret mælk (ca. 400 g)