Drømmekage fra Brovst

45 min
Fryseegnet
Drømmekage fra Brovst

Her får du vores bedste opskrift på den bløde og svampede drømmekage, toppet med en god mængde snasket kokosfyld. En bradepandekage, der er dejlig nem og lækker - og helt oplagt at have med på tur.

Ingredienser

4 Æg
300 g Sukker (ca. 3½ dl)
2 dl Mælk
50 g Smør
250 g Hvedemel (ca. 4¼ dl)
3 tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker

Topping

100 g Smør
150 g Kokosmel (ca. 4¼ dl)
225 g Brun farin (ca. 3¾ dl)
½ dl Mælk

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  • Varm imens mælk og smør (lillefingervarmt).
  • Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen. Vend det forsigtigt, drysset gennem en sigte, i dejen skiftevis med mælkeblandingen.
  • Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir (ca. 5 x 22 x 30 cm) og bag kagen midt i ovnen i 20-25 min. ved 200° - traditionel ovn. Tjek om kage er færdig, den må dog gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.
  • Kom smør, kokosmel, farin og mælk i en tykbundet gryde og bring det i kog under omrøring.
  • Tag kagen ud (den skal være næsten færdigbagt) og skru op for ovnen. Fordel fyldet på kagen og bag den færdig, stadig midt i ovnen i 5-10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Hvis du har rester, kan du sagtens bruge disse til romkugler.

Kagen kan sagtens fryses - lad den tø op på køkkenbordet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

22829 kJ / 5456 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1475 kJ / 352 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 4,9 % 4,2 g
Kulhydrat: 54,8 % 47,5 g
Fedt: 40,3 % 16,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/drommekage-fra-brovst/