Sprød marcipanskål med passionscreme

Sprød marcipanskål med passionscreme

1 time
Fryseegnet
Påskeægget, der er udover det sædvanlige. En lækker passionscreme i en sprød marcipanskål, der portionsanrettes og tilmed kan gøres klar i forvejen. En "vinder" på påskebordet.
https://www.arla.dk/opskrifter/dessertskal-med-passionsfrugtcreme/

Sådan gør du

Bagetid:

13-15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Passionsfrugtcreme
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk cremefraiche, fløde og vaniljekorn stift med en håndmixer. Skær passionsfrugterne midt over. Skrab kernerne ud med en teske - gem skallerne. Vend den piskede cremefraiche-flødeblanding sammen med flormelis, citronskal og kerner fra frugterne (gem ca. 2 spsk kerner til pynt). Stil passionsfrugtcremen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.
  • Del marcipanen i 12 stykker og tril dem til kugler. Rul hver kugle ud mellem 2 stykker plastfilm (ca. 8 cm i diameter). Pak de 12 halve passionsfrugtskaller ind i alufilm og stil dem på en plade med bagepapir. Fordel marcipanstykkerne på alukuglerne - marcipanen må ikke røre bagepladen. Bag de 12 skåle midt i ovnen ca. 10 min., til de begynder at tage farve. Læg et stykke bagepapir over og bag dem i yderligere 3-5 min. til de er let gyldne. Lad marcipanskålene køle lidt af og tag dem forsigtigt af. Pensl et tyndt lag chokolade på indersiden af skålene og lad chokoladen stivne.
  • Fordel passionsfrugtcremen i marcipanskålene - brug evt. en sprøjtepose. Pynt med passionsfrugtkerner og citronmelisse og server.

Du kan fryse de færdige marcipanskåle. Spis dem frosne som "isbåde" eller lad dem tø 2-3 timer i køleskabet.

Energiindhold for hele retten:

11408 kJ / 2727 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1480 kJ / 354 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 4,9 % 4,3 g
Kulhydrat: 29,5 % 25,7 g
Fedt: 65,6 % 26,2 g

Ingredienser

Passionsfrugtcreme
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
2½ dl Creme fraiche 38%
1¼ dl Piskefløde
6 Modne passionsfrugter
4 spsk Flormelis
4 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
200 g Marcipan
50 g Mørk chokolade - smeltet
Pynt
Citronmelisseblade eller citronverbena