Crostini med stegte rejer

20 min
Crostini med stegte rejer

Fin lille crostini snack eller appetizer med stegte hvidløgsrejer og basilikum.

Ingredienser

12 skiver Flutes
25 g Smeltet smør
¼ tsk Fint salt
Friskkværnet peber
24 Kogte tigerrejer med halevifte (ca. 200 g)
15 g Smør
1 Finthakket fed hvidløg
1 spsk Strimlede basilikumblade
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Flagesalt
½ dl Creme fraiche 38%

Pynt

Frisk basilikum

Sådan gør du

  • Pensl begge sider af brødskiverne med smeltet smør og drys med salt og peber. Rist dem i oven til de er gyldne i ca. 6 min ved 225° - traditionel ovn - vend dem undervejs.

Stegte rejer

  • Dup rejerne tørre. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande. Steg rejerne ved kraftig varme i ca. 1½ min. Tilsæt hvidløg, basilikum, citronskal og -saft og damp rejerne under omrøring i ca. 1 min. Tag dem af varmen og drys med flagesalt.
  • Fordel cremefraichen på de ristede brødskiver. Læg 2 rejer på hver. Pynt med basilikumblade og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5596 kJ / 1337 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1005 kJ / 240 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 21,3 % 12,6 g
Kulhydrat: 40,3 % 23,8 g
Fedt: 38,4 % 10,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/crostini-med-stegte-rejer/