Cremet ærtesuppe med mynte og ristet parmaskinke
35 min
•
Ærtesuppe med den smukkeste grønne farve. Suppen smager fantastisk og er tilberedt med frosne ærter – men du kan sagtens bruge friskbælgede ærter i stedet for. Suppen er smagt til med mynte og sammen med den sprøde parmaskinke er det en super lækker kombination. Ærtesuppen kan serveres året rundt med forskellige slags toppings.
Ingredienser
3
Grofthakkede løg
|
|
---|---|
15 g
Smør
|
|
225 g
Kartofler i mindre stykker
|
|
1¼ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
500 g
Ærter
|
|
1 dl
Mynteblade
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Saften fra ½
Citron
|
Topping
140 g
Parmaskinke
|
|
---|---|
Friske ærteskud
|
|
Friskbælgede ærter
|
Sådan gør du
Ærtesuppe
Topping
Du kan bruge friske ærter i stedet for frosne ærter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4577 kJ / 1094 kcal
Næringsindhold pr. 100g
185 kJ / 44 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 32,3 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 38,1 % | 4,1 g |
Fedt: | 29,6 % | 1,5 g |