Cookies med hvid chokolade, lakrids og tranebær

Cookies med hvid chokolade, lakrids og tranebær

45 min
Fryseegnet
Cookies er nemme at bage og smager vidunderligt lige fra ovnen - specielt disse med kombinationen af lakrids, tranebær og hvid chokolade!
https://www.arla.dk/opskrifter/cookies-med-hvid-chokolade-lakrids-og-tranebar/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 160° - varmluft.

  • Rør sukker, smør og salt godt sammen. Rør farin og æg i. Bland hvedemel, lakridspulver og bagepulver og vend det i smørblandingen. Tilsæt chokolade og tranebær. Del dejen i 16 stykker og form dem til kugler. Sæt kuglerne på 2 plader med bagepapir - tryk dem let flade. Kagerne flyder en del ud, så sørg for at der er god plads imellem dem. Bag kagerne til de er gyldne, men bløde i midten. Lad dem afkøle på en rist - brug en paletkniv til at flytte dem over på risten.

Du kan fryse dejen, efter du har formet den til kugler. Lad dejkuglerne tø ca. ½ time, inden du bager de 16 cookies.

Energiindhold for hele retten:

10009 kJ / 2392 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1677 kJ / 401 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 4,4 % 4,4 g
Kulhydrat: 55,5 % 54,7 g
Fedt: 40,1 % 18,2 g

Ingredienser

100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
75 g Blødt smør
½ tsk Groft salt
50 g Brun farin (ca. ¾ dl)
1 Æg
150 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
1½ spsk Knust rålakrids
1 tsk Bagepulver
100 g Hakket hvid chokolade
50 g Hakkede, tørrede tranebær