Hvis du confiterer flere andelår end der står i opskriften, behøver du ikke nødvendigvis købe ekstra andefedt, men lårene skal være næsten dækkede af fedt. Hvis andefedtet ikke dækker andelårene helt, er det en god idé at vende dem undervejs.
De confiterede andelår holder sig flere uger i køleskabet, hvis de blot er HELT dækkede af fedt. Så det er en god idé at lave en større portion, når du er i gang. Du kan også fryse de confiterede andelår (med det fedt, der hænger ved).
Det er en god idé at si det brugte og stadig flydende andefedt. Det kan bruges til at stege en ny portion andelår - eller noget andet fx rødkål, frikadeller eller andet kød. Kom det evt. i fryseren, så det ikke bliver harsk.
Confit de Canard er en fransk ret fra Gascogne. "Confire" er fransk for "at konservere" og beskriver altså konserverings- og tilberedningsmetoden.
94762 kJ / 22649 kcal
2379 kJ / 569 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0 g |
Protein: | 5 % | 7 g |
Kulhydrat: | 0 % | 0 g |
Fedt: | 95 % | 61,1 g |
8
Andelår
|
|
---|---|
2 spsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 dl
Grofthakket frisk timian
|
|
1 dl
Grofthakket frisk rosmarin
|
1½ kg
Andefedt
|
---|
2 tsk
Flagesalt
|
---|