Confiterede andelår

Confiterede andelår

15 timer
Arbejdstid: 30 min
Confiteret and - eller confit de carnard, som opskriften hedder på fransk - er smørmørt andekød, der konserveres i 1 døgn. I vores opskrift på confiteret and skal der kræses om andelårene - og gerne over 2 dage. Til gengæld får du de saftigste andelår - helt oplagt til julemiddagen eller som rester til en andeburger.
https://www.arla.dk/opskrifter/confiterede-andelar/

Sådan gør du

Confiterede andelår
  • Gnid andelårene med salt, peber, timian og rosmarin og stil dem tildækkede på køl i et 1-2 døgn.
  • Kom andelårene i et ovnfast fad, så de ligger så tæt, at andefedtet kan dække lårene. Fordel andefedtet over lårene og steg dem midt i ovnen ca. 3 ½ timer ved 120°.
  • Tag andelårene op af fedtet når de er helt møre (gem fedtet på køl eller i fryseren).
  • Grill andelårene øverst i ovnen inden servering, så de får en gylden brun farve og et sprødt skind. Drys andelårene med flagesalt og pynt evt. med lidt frisk timian og rosmarin.
  • Server dine confiterede andelår med fx en sprød og frisk salat.

Hvis du confiterer flere andelår end der står i opskriften, behøver du ikke nødvendigvis købe ekstra andefedt, men lårene skal være næsten dækkede af fedt. Hvis andefedtet ikke dækker andelårene helt, er det en god idé at vende dem undervejs.

De confiterede andelår holder sig flere uger i køleskabet, hvis de blot er HELT dækkede af fedt. Så det er en god idé at lave en større portion, når du er i gang. Du kan også fryse de confiterede andelår (med det fedt, der hænger ved).

Det er en god idé at si det brugte og stadig flydende andefedt. Det kan bruges til at stege en ny portion andelår - eller noget andet fx rødkål, frikadeller eller andet kød. Kom det evt. i fryseren, så det ikke bliver harsk.

Confit de Canard er en fransk ret fra Gascogne. "Confire" er fransk for "at konservere" og beskriver altså konserverings- og tilberedningsmetoden.

Energiindhold for hele retten:

94762 kJ / 22649 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2379 kJ / 569 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 5 % 7 g
Kulhydrat: 0 % 0 g
Fedt: 95 % 61,1 g

Ingredienser

Confiterede andelår
8 Andelår
2 spsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Grofthakket frisk timian
1 dl Grofthakket frisk rosmarin
1½ kg Andefedt
2 tsk Flagesalt