Citronpasta
25 min
•
Her får du opskriften på citronpasta, som er en skøn og nem hverdagsret fra det italienske køkken. Pastaretten med citron er helt simpel og kan både spises alene eller som tilbehør til fx et stykke kød eller fisk. Denne opskrift på citronpasta er med squash, som giver en skøn smag, konsistens og fylde til retten. Ønsker du at lave den helt klassiske version af retten, kan du blot undlade squash og fx servere sammen med en grøn salat.
Ingredienser
Citronpasta
250 g
Tørret spaghetti
|
|
---|---|
40 g
Smør
|
|
1
Squash, i grove stykker
|
|
1
Fed hvidløg, finthakket
|
|
2 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 spsk
Citronsaft
|
|
70 g
Revet parmigiano reggiano
|
Topping
1 håndfuld
Frisk basilikum
|
|
---|---|
1 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
Sådan gør du
Citronpasta
Hvis du ønsker at lave en helt klassisk citronpasta, kan du blot undlade squash. Det smager også skønt at vende friskbælgede ærter i pastaretten.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6584 kJ / 1574 kcal
Næringsindhold pr. 100g
697 kJ / 167 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 14,6 % | 6 g |
Kulhydrat: | 52,8 % | 21,7 g |
Fedt: | 32,6 % | 6,2 g |