Citronmåne

Bag den perfekte citronmåne med marcipan og masser af citron. Og det helt rette lag citronglasur. Hemmeligheden ligger i marcipanen, der tilføjer en fantastisk saftighed til kagen. En citronmåne er ikke bare en citronkage? Prøv vores citronmåne opskrift og se, om du fremover altid vil bage din egen🍋
Ingredienser
Citronmåne
200 g
Blødt smør
|
|
---|---|
200 g
Sukker (ca. 2¼ dl)
|
|
150 g
Groftrevet marcipan
|
|
2 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
5
Æg
|
|
125 g
Hvedemel (ca. 2¼ dl)
|
|
50 g
Kartoffelmel (ca. ¾ dl)
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
1½ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
Blødt smør til formen
|
Kandiserede citronstrimler
2
Citroner (usprøjtede)
|
|
---|---|
1 dl
Vand
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
Citronglasur
200 g
Flormelis (ca. 4 dl)
|
|
---|---|
2½ spsk
Friskpresset citronsaft
|
Sådan gør du
Citronmåne
Kandiserede citronstrimler
Citronglasur
Husk at strimle og rive citronerne inden du presser dem. Citronmånen kan fryses, men uden glasur og pynt.
Kartoffelmel tilsættes for at "lette" dejen. Selv om det er en bastant kage, gør det en forskel og kagen hæver flottere op. Smagsmæssigt kan kartoffelmel dog undlades.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
21010 kJ / 5022 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1392 kJ / 333 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 4,8 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 54,1 % | 44,3 g |
Fedt: | 41,1 % | 15,5 g |
Se hvordan du laver Citronmåne her. Næste gang du får lyst til en citronmåne fra tanken, så overvej om det ikke er forsøget værd lave en hjemmelavet klassisk citronmåne.
