Chutney på svampe, brombær og timian

Chutney på svampe, brombær og timian

45 min
Sød og krydret chutney - perfekt som tilbehør til ostebordet.
https://www.arla.dk/opskrifter/chutney-pa-svampe-brombar-og-timian/

Sådan gør du

  • Rens svampene, pil løg og hvidløg. Skær det hele i rustikke stykker. Lad olien blive varm i en sauterpande og sauter svampe og løg ved jævn varme i ca. 4 min.Tilsæt timian, sukker og eddike og lad det koge ved svag varme i ca. 1 min. Tilsæt brombær og kog i yderligere ca. 2 min. - eller til brombærrene har afgivet lidt saft - de må ikke koge ud. Tilsæt salt og smag til. Lad chutneyen afkøle tildækket i køleskabet.
  • Anret ost og chutney på tallerkener.
Tips
  • Chutneyen kan indgå som tilbehør på et ostebord - den smager godt til de fleste oste.
  • Chutneyen kan opbevares tildækket i køleskabet i 4-5 dage.
Energiindhold for hele retten:

3239 kJ / 774 kcal

Næringsindhold pr. 100g

703 kJ / 168 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 15,9 % 6,6 g
Kulhydrat: 28,6 % 11,8 g
Fedt: 55,5 % 10,5 g

Ingredienser

125 g Blandede svampe, fx kantarel, kejserhatte og bøgehatte
2 Små skalotteløg (ca. 50 g)
1 Lille fed hvidløg
1 spsk Olivenolie
1 spsk Frisk timian
3 spsk Sukker
1 tsk Mørk balsamicoeddike
125 g Brombær
¼ tsk Groft salt
Hertil
100 g Lagret cheddarost