Chokoladeroulade med smørcreme

Chokoladeroulade med smørcreme

1 time
Arbejdstid: 25 min
Fryseegnet
Chokoladeroulade med smørcreme er en old school klassiker. Her får du opskriften på en chokoladeroulade som er nem at lave og er en lækker forkælelse til en god kop kaffe. Chokoladeroulade med smørcreme smager både godt lige når den er bagt - og dagen efter. Du kan pynte den med bær og frugt og servere som en skøn dessert.
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladeroulade-med-smorcreme/

Sådan gør du

Chokoladeroulade
  • Del æggene i hvider og blommer (tag 1 æggeblomme fra til smørcremen). Pisk æggehviderne stive.
  • Rør de 4 æggeblommer og sukker sammen og vend blandingen forsigtigt i æggehviderne (må ikke piskes!).
  • Bland kakao, mel og bagepulver og sigt det i æggemassen og vend det forsigtigt sammen.
  • Fordel dejen på en plade med bagepapir (ca. 30 x 40 cm) og bag bunden midt i ovnen ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Strø imens sukker ud på et stykke rent bagepapir og vend den nybagte bund ud herpå - med undersiden opad. Træk det bagepapir, som bunden blev bagt på, forsigtigt af. Læg et rent, fugtigt viskestykke over bunden, mens den køler af - så er den blød, når den skal rulles.
Smørcreme
  • Kom det bløde smør i en skål med flormelis og vaniljesukker og pisk det luftigt.
  • Pisk æggeblommen i.
  • Bred smørcremen ud på kagebunden og rul rouladen sammen fra den korte side.
  • Sæt rouladen tildækket i køleskabet i min. ½ time.

Chokoladeroulade med smørcreme er velegnet at lave dagen i forvejen.

Rouladebunden kan smøres med et tyndt lag marmelade, fx abrikos-, appelsin-, solbær- eller hindbærmarmelade før smørcremen smørres på.

Energiindhold for hele retten:

11427 kJ / 2731 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1538 kJ / 368 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 6,8 % 6,2 g
Kulhydrat: 41,4 % 37,4 g
Fedt: 51,8 % 21,5 g

Ingredienser

Chokoladeroulade
5 Æg
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
5 spsk Kakaopulver
4 spsk Hvedemel
1 tsk Bagepulver
1 spsk Sukker
Smørcreme
150 g Blødt smør
100 g Flormelis (ca. 2 dl)
2 tsk Vaniljesukker
1 Æggeblomme