Chokoladeroulade med smørcreme
1 time
•
Arbejdstid: 25 min
Fryseegnet
•
Chokoladeroulade med smørcreme er en old school klassiker. Her får du opskriften på en chokoladeroulade som er nem at lave og er en lækker forkælelse til en god kop kaffe. Chokoladeroulade med smørcreme smager både godt lige når den er bagt - og dagen efter. Du kan pynte den med bær og frugt og servere som en skøn dessert.
Ingredienser
Chokoladeroulade
5
Æg
|
|
---|---|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
5 spsk
Kakaopulver
|
|
4 spsk
Hvedemel
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
1 spsk
Sukker
|
---|
Smørcreme
150 g
Blødt smør
|
|
---|---|
100 g
Flormelis (ca. 2 dl)
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
1
Æggeblomme
|
Sådan gør du
Chokoladeroulade
Smørcreme
Chokoladeroulade med smørcreme er velegnet at lave dagen i forvejen.
Rouladebunden kan smøres med et tyndt lag marmelade, fx abrikos-, appelsin-, solbær- eller hindbærmarmelade før smørcremen smørres på.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11427 kJ / 2731 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1538 kJ / 368 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 6,8 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 41,4 % | 37,4 g |
Fedt: | 51,8 % | 21,5 g |