Chokolademousse med kakaomælk

Chokolademousse med kakaomælk

4 timer 30 min
Blød og cremet chokolademousse, der smager som varm kakao med flødeskum - bare kold! Kan laves i god tid og stilles på køl - så er den hurtig at servere.
https://www.arla.dk/opskrifter/chokolademousse-med-kakaomalk/

Sådan gør du

Chokolademousse med kakaomælk
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Bring 1 dl af kakaomælken, sukker og kakaopulver i kog i en tykbundet gryde. - rør af og til. Tag gryden af varmen.
  • Træk husblassen op af vandet og kom den i den lune kakaoblanding.
  • Rør til husblas og sukker er opløst og hæld det i en skål sammen med resten af kakaomælken.
  • Stil skålen i køleskabet og pisk imens fløde til et let skum.
  • Pisk ved laveste hastighed og i en tynd stråle kakaoblandingen i flødeskummet.
  • Fordel desserten i 8 glas og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 4 timer.
Ved serveringen
  • Pisk fløden til et let skum og fordel det på chokolademousserne. Pynt med chokolade, frysetørret hindbær og evt. festligt papirpynt.

Chokolademoussen kan tilberedes og stå i køleskabet til næste dag.

Energiindhold for hele retten:

4153 kJ / 993 kcal

Næringsindhold pr. 100g

593 kJ / 142 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 11,7 % 4,1 g
Kulhydrat: 36,6 % 12,8 g
Fedt: 51,7 % 8,3 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Chokolademousse med kakaomælk
4 blade Husblas
½ liter Kakaomælk
3 spsk Sukker
1 spsk Kakaopulver
1½ dl Piskefløde
Pynt
Piskefløde pisket til skum
Frysetørrede hindbær