Chokolademousse med hytteost

2 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Chokolademousse med hytteost

I denne chokolademousse er fløden udskiftet med hytteost. Det er ikke helt almindeligt at skifte piskefløde ud med hytteost, men vil du spare lidt på kalorierne er det en god ide. Chokolademousse med hytteost er stadig meget lækker og luftig og har et dejligt pift af appelsin.

Ingredienser

250 g Hytteost
3 spsk Friskpresset appelsinsaft
1 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
1½ tsk Vaniljesukker
1½ spsk Ahornsirup
100 g Mørk chokolade
3 Æggehvider

Pynt

25 g Grofthakkede, ristede hasselnøddekerner
1 Appelsin - fileter heraf

Sådan gør du

  • Kom hytteost og appelsinsaft i en foodprocessor eller hurtighakker. Kør ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. - eller til det er helt glat. Tilsæt appelsinskal, vaniljesukker og sirup og hak i yderligere ca. 30 sek.
  • Smelt chokoladen i en skål i vandbad og pisk æggehviderne stive.
  • Rør halvdelen af hytteosten i chokoladen så det er jævnt fordelt og rør herefter resten af hytteosten i.
  • Vend til sidst forsigtigt æggehviderne i.
  • Fordel chokolademoussen i 4 glas og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer og gerne natten over.

Ved serveringen

  • Pynt de 4 glas chokolademousse med hasselnødder og server appelsinfileterne ved siden af.

Du kan fx lade appelsinfileterne marinere i lidt sherry.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4644 kJ / 1110 kcal

Næringsindhold pr. 100g

643 kJ / 154 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 18,3 % 6,9 g
Kulhydrat: 45,4 % 17,2 g
Fedt: 36,3 % 6,3 g
Relateret video Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

https://www.arla.dk/opskrifter/chokolademousse-med-hytteost/