Chokoladelagkage med skovbærmousse

Chokoladelagkage med skovbærmousse

5 timer
Arbejdstid: 1 time 30 min
En lagkage ud over det sædvanlige, hvor sødme og syre forenes i en dejlig harmoni af chokolade, frugt og valnøddecrunch.
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladelagkage-med-skovbarmousse/

Sådan gør du

Skovbærmousse
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Kom bær, sirup og sukker i en gryde og bring det i kog. Kog det ved svag varme og uden låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt cognac og kog det i yderligere ca. 1 min. Hæld bærgrøden i en skål og stil den tildækket i køleskabet til den er helt kold.
  • Pisk fløde og grød til et let skum.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i en skål i vandbad.
  • Bland husblassen med lidt af flødeblandingen og vend blandingen i resten. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.
Marcipanbunde
  • Pisk marcipanen til den smuldrer og pisk æg i lidt efter lidt - til blandingen er glat.
  • Pisk æggehvider og flormelis til marengs og vend det i marcipanen.
  • Sigt mel og hjortetaksalt i blandingen og vend det forsigtigt sammen.
  • Tegn 3 cirkler (ca. 25 cm i diameter) på 3 stykker bagepapir og vend dem rundt.
  • Fordel dejen i de tre cirkler og bag dem straks ca. 12 min. ved 200° - varmluft.
Valnøddecrunch
  • Fordel sukkeret i en pande. Lad det smelte først 2 min. ved kraftig varme og dernæst ca. 5 min. ved svag varme - til det er gyldent. Pas på det ikke bliver mørkt.
  • Kom valnødderne i og rør i ca. 1 min.
  • Fordel nødderne på et stykke bagepapir og afkøl dem på en bagerist. Hak dem groft.
Chokoladecreme
  • Smelt chokoladen i en skål i vandbad.
  • Pisk fløden til et let skum og vend forsigtigt den smeltede chokolade i til blandingen er ensartet. Læg straks kagen sammen.
Opbygning af kagen
  • Læg en bund på det fad som kagen skal serveres på.
  • Fordel først halvdelen af skovbærmoussen og dernæst 150 g af hindbærrene på bunden.
  • Læg 2. bund ovenpå, fordel resten af skovbærmoussen og 150 g af hindbær herpå.
  • Læg 3. bund på toppen og fordel chokoladecremen på top og sider til kagen er helt pakket ind.
  • Sæt lagkagen i køleskabet i ca. 1 time.
  • Fordel krokanten på toppen og pynt med hindbær, blåbær og brombær og blomsterblade.
Energiindhold for hele retten:

30179 kJ / 7213 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1198 kJ / 286 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 6,1 % 4,3 g
Kulhydrat: 38,3 % 27 g
Fedt: 53,7 % 17,4 g
Alkohol: 1,9 %

Ingredienser

Skovbærmousse
8 blade Husblas
300 g Frosne skovbær
5 spsk Ahornsirup
85 g Sukker (ca. 1 dl)
4 spsk Cognac
½ liter Piskefløde
Marcipanbunde
300 g Marcipan
2 Sammenpiskede æg
3 Æggehvider (ca. 1 dl)
50 g Hvedemel (ca. 1 dl)
75 g Flormelis (ca. 1½ dl)
½ tsk Hjortetaksalt
Valnøddecrunch
85 g Sukker (ca. 1 dl)
75 g Valnøddekerner (ca. 1½ dl)
Chokoladecreme
125 g Mørk chokolade 55%
¼ liter Piskefløde
300 g Friske hindbær
Pynt
Friske hindbær
Friske brombær
Friske blåbær
Spiselige blomster