Chokoladekage med hvid ganache og marinerede jordbær
Fryseegnet
&format=webp)
Chokolade på chokolade ..... skøn og rig mørk chokoladekage med rigtig chokolade, sprød bund og hvid chokoladeganache på toppen. Hertil en frisk lille salat af jordbær og granatæblekerner marineret i appelsin.

Ingredienser
6 personer
Sprød bund - dagen før
50 g Hasselnøddekerner | |
---|---|
75 g Knuste digestive kiks | |
75 g Smør - smeltet |
Chokoladekage - dagen før
100 g Mørk chokolade | |
---|---|
75 g Smør | |
1 spsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet) | |
2 Æg | |
125 g Sukker (ca. 1½ dl) | |
4 spsk Hvedemel | |
¾ tsk Bagepulver |
Hvid ganache - dagen før
1 dl Piskefløde | |
---|---|
150 g Hvid chokolade i mindre stykker |
Marinerede jordbær
2 dl Friskpresset appelsinsaft | |
---|---|
5 spsk Sukker | |
250 g Jordbær i skiver | |
100 g Granatæblekerner |
Pynt
Friske jordbær og | |
---|---|
Citronmelisse |
Sådan gør du
Bagetid for chokoladekage:
Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.
Sprød bund
Chokoladekage
Hvid ganache
Marinerede jordbær
Servering
Ristning af nødder
Bedømmelse
Du kan skifte granatæblekernerne ud, alt efter sæson. Brug fx hindbær, blåbær eller nektariner i både.
Lad kagen tø op i køleskabet. Stil den på køkkenbordet en times tid før serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
19634 kJ / 4693 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1302 kJ / 311 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 4,1 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 39,9 % | 30,5 g |
Fedt: | 56 % | 19,7 g |
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet
Hvordan får jeg kernerne ud af granatæblet? Se hvordan du nemt kernerne ud af et granatæble.