Chokoladebrød med kardemomme

Chokoladebrød med kardemomme

1 time 5 min
Bag et lækkert chokoladebrød med kardemomme. Spis chokoladebrødet lunt - det smager næsten som kage!
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladebrod-med-kardemomme/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Dej
  • Lun mælken til den er lillefingervarm. Hæld den i en røreskål og udrør gæren heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i ca. 5 min. eller til den er smidig. Brug evt. en røremakine.
  • Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 40 min.
Fyld
  • Smelt smør og chokolade i en lille gryde ved jævn varme.
  • Tilsæt flormelis og kakao og rør blandingen glat.
Sådan laver du chokoladebrødet
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Rul dejen ud til en rektangel (ca. 30 x 50 cm).
  • Fordel fyldet på dejen og rul den sammen på den lange led. Læg rullen i fryseren i 5-10 min. - det er lettere at arbejde videre, når chokoladefyldet er afkølet. Del rullen på midten og sno de to ruller sammen (læs mere under tip).
  • Buk enderne ind under dejen og læg den i en aflang form (ca. 1½ liter). Stil formen tildækket og lad den efterhæve lunt i ca. ½ time.
  • Pensl med mælk og bag brødet midt i ovnen. Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en bagerist.
  • Pynt med sigtet flormelis.

Følger du fremgangsmåden i denne opskrift, får du et ensartet snoet brød, men du kan nemt variere mønstret ved at lege med dejen - det har vi gjort. Prøv fx at sno dejen om sig selv, før du snor de to halvdele sammen. Eller del rullen på langs, så du får et kig til chokoladestriberne. Du kan også lade rullen forblive én lang rulle, som du kan "binde knuder" på, du kan lade tykkelsen på rullen variere osv. Alt er tilladt - det er bare at bruge fantasien!

Du kan erstatte chokoladefyldet med 3 spsk nutella for en lidt sødere variant af brødet.

Energiindhold for hele retten:

11539 kJ / 2758 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1297 kJ / 310 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 7,2 % 5,5 g
Kulhydrat: 58,8 % 44,8 g
Fedt: 34 % 11,9 g

Ingredienser

Dej
2½ dl Mælk
25 g Gær
375 g Hvedemel (ca. 6½ dl)
50 g Blødt smør i mindre stykker
4 spsk Sukker
2 tsk Stødt kardemomme eller stødte frø fra ca. 25 hele kardemommekapsler
¼ tsk Groft salt
Fyld
50 g Blødt smør
50 g Finthakket mørk chokolade
3 spsk Flormelis
1 spsk Kakaopulver
Pensling
Mælk
Pynt
Flormelis