Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
Følger du fremgangsmåden i denne opskrift, får du et ensartet snoet brød, men du kan nemt variere mønstret ved at lege med dejen - det har vi gjort. Prøv fx at sno dejen om sig selv, før du snor de to halvdele sammen. Eller del rullen på langs, så du får et kig til chokoladestriberne. Du kan også lade rullen forblive én lang rulle, som du kan "binde knuder" på, du kan lade tykkelsen på rullen variere osv. Alt er tilladt - det er bare at bruge fantasien!
Du kan erstatte chokoladefyldet med 3 spsk nutella for en lidt sødere variant af brødet.
11539 kJ / 2758 kcal
1297 kJ / 310 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 7,2 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 58,8 % | 44,8 g |
Fedt: | 34 % | 11,9 g |
2½ dl
Mælk
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
375 g
Hvedemel (ca. 6½ dl)
|
|
50 g
Blødt smør i mindre stykker
|
|
4 spsk
Sukker
|
|
2 tsk
Stødt kardemomme eller stødte frø fra ca. 25 hele kardemommekapsler
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
50 g
Blødt smør
|
|
---|---|
50 g
Finthakket mørk chokolade
|
|
3 spsk
Flormelis
|
|
1 spsk
Kakaopulver
|
Mælk
|
---|
Flormelis
|
---|