Bygotto med hytteost
&format=webp)
Bygotto med hyttost er en cremet og lækker sag, der smager godt både som tilbehør til fisk eller kød - eller som et selvstændigt måltid udelukkende med grøntsager. Navnet er lånt fra risotto - men risene udskiftet med perlebyg. det er en anderledes risotto, ris er erstattet med perlebyg og desuden tilsat hytteost, der giver både en cremet konsistens og fylde i munden. Her her vi valgt at servere et dejligt stykke torsk til bygottoen - men du har selvfølgelig frit valg.

Ingredienser
Bygotto
25 g Smør | |
---|---|
4 Finthakkede skalotteløg (ca. 75 g) | |
1 Lille knust fed hvidløg | |
3 dl Perlebyg (ca. 240 g) | |
4 dl Grøntsagsbouillon | |
1 Grøn squash i små tern (ca. 200 g) | |
325 g Optøede frosne ærter | |
450 g Hytteost | |
1 tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
1 dl Grofthakket bredbladet persille |
Pynt
Bredbladet persille | |
---|---|
Limefrugter i både |
Hertil
500 g Stegt fisk, fx torskefilet med skind |
---|
Sådan gør du
Bygotto
Bygotto smager godt med både fisk og kød til - men er også et herligt måltid uden. Du kan variere din bygotto med de grøntsager du har til rådighed - og skrue op og ned for smagen med både chili, karry og forskellige krydderurter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9834 kJ / 2350 kcal
Næringsindhold pr. 100g
439 kJ / 105 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 32,3 % | 8,3 g |
Kulhydrat: | 42,5 % | 11 g |
Fedt: | 25,2 % | 3 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.