Byggrød med yoghurt, tyttebær og bacon
30 min
•
&format=webp)
Byggrød forbinder vi normalt med noget sødt. Her er vi ovre i det salte køkken - lidt a la risotto. Prøv grøden med bacon, tyttebær, pærer og den friske yoghurt - den smager rigtig godt.
Ingredienser
200 g
Lufttørret bacon
|
---|
2 dl
Vand
|
|
---|---|
3
Grofthakkede løg (ca. 300 g)
|
|
1 liter
Mælk
|
|
240 g
Valsede byggryn (ca. 4 dl)
|
|
1 tsk
Groft salt
|
3
Pærer i tern, fx conference (ca. 300 g)
|
|
---|---|
4 dl
Yoghurt 10%
|
|
150 g
Tyttebærsyltetøj
|
Sådan gør du
Er der er rest grød tilovers, kan den bruges i klatkager eller i en gærdej.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11944 kJ / 2855 kcal
Næringsindhold pr. 100g
434 kJ / 104 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 15 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 48,5 % | 12,4 g |
Fedt: | 36,5 % | 4,3 g |
