Burger med kartoffelfrikadeller

Burger med kartoffelfrikadeller

45 min
En dejlig vegge-burger. Du kan også servere kartoffelfrikadellerne som almindelige frikadeller med en god råkost og dressing.
https://www.arla.dk/opskrifter/burger-med-kartoffelfrikadeller/

Sådan gør du

Kartoffelfrikadeller
  • Kom tomaterne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem stå i ca. 2 min. Mos kartoflerne og bland dem med tomater og udblødningsvand. Kom kvark, æg, hvidløg, rasp, salt og peber i og rør farsen godt. Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Form halvdelen af kartoffelfarsen til 9 flade frikadeller. Steg dem ved jævn varme, ca. 5 min. på hver side. Tag kartoffelfrikadellerne af panden og hold dem varme. Steg de sidste frikadeller.
  • Bland ketchup og kvark.
  • Flæk bollerne og rist dem på begge sider. Smør burgerbollerne med ketchupblandingen og læg dem sammen om kartoffelfrikadeller og grøntsager.
Energiindhold for hele retten:

8860 kJ / 2118 kcal

Næringsindhold pr. 100g

450 kJ / 108 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 15,3 % 4,1 g
Kulhydrat: 59,1 % 15,6 g
Fedt: 25,6 % 3,1 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Kartoffelfrikadeller - ca. 18 stk.
25 g Finthakkede soltørrede tomater
1 dl Kogende vand
300 g Kolde, kogte melede kartofler
100 g Kvark eller fraiche
2 Æg
2 Små knuste fed hvidløg
60 g Rasp (ca. 1¼ dl)
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
20 g Smør
3 spsk Tomatketchup karryketchup el.lign.
50 g Kvark eller fraiche
6 Grove burgerboller
½ Agurk i skiver (ca. 200 g)
2 Tomater i skiver (ca. 200 g)
1 Rødløg i tynde skiver (ca. 50 g)
12 Rensede salatblade
100 g Syltede agurker i skiver