Bruschetta med bønnecreme og grillet grønt

Bruschetta med bønnecreme og grillet grønt

30 min
Disse bruschetta er gode som både snack, som forret eller som tilbehør til andet grillmad. Det sprødstegte brød, sammen med den bløde bønnecreme og de grillede grøntsager, giver dig en dejlig lille lækker anretning. Bruschetta, bønnecreme og de andre elementer kan serveres separat og så kan gæsterne selv samle sine egne bruschetta.
https://www.arla.dk/opskrifter/bruschetta-med-bonnecreme-og-grillet-gront/

Sådan gør du

Bønnecreme
  • Kom bønner, salatost, citronsaft og hvidløg i en hurtighakker og blend cremen glat.
  • Smag til med salt og peber.
  • Denne portion bønnecreme svarer til ca. 3 dl.
Grillet grønt
  • Skyl og rens peberfrugterne og skær dem i store stykker.
  • Skær rødløget i både.
  • Knæk bunden af de grønne asparges.
  • Kom grøntsagerne på grillen i ca. 5 min.
  • Skær derefter peberfrugter og asparges i grove stykker, bland dem med rødløgsbådene og vend dem med olivenolie og finthakket basilikum.
Bruschetta med bønne creme og grillet grønt
  • Skær flute i passende skiver, pensl disse med olie og grill dem i ca. 2 min på hver side.
  • Server de grillede flutesskiver med bønnecreme og grillet grønt.

Hvis du gerne selv vil udbløde og koge dine butter beans, er dette også en mulighed. Tørrede bønner, som du selv udbløder og koger, har mere struktur og kan derfor have brug for en ekstra omgang i foodprocessoren. Udblød og kog evt. en stor portion bønner og frys dem ned, så slipper du for forberedelsen næste gang.

Har du bønnecreme i overskud, er den lækker at have med i madpakken, evt. sammen med grøntsagsstænger, du kan dyppe i bønnecremen. Bønnecremen kan også bruges som pålæg på brød.

Energiindhold for hele retten:

6597 kJ / 1577 kcal

Næringsindhold pr. 100g

510 kJ / 122 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 14,9 % 4,5 g
Kulhydrat: 53,5 % 16 g
Fedt: 31,6 % 4,4 g

Ingredienser

Bønnecreme
240 g Drænede butterbeans
100 g Salatost i tern
2 tsk Friskpresset citronsaft
1 Fed hvidløg
¼ tsk Salt
Friskkværnet peber
Grillet grønt
1 Gul peberfrugt
1 Grøn peberfrugt
1 Rød peberfrugt
1 Rødløg
4 Grønne asparges
1 spsk Olivenolie
1 spsk Finthakket basilikumblade
1 Italiensk flute
1 spsk Rapsolie
Frisk basilikum