Brombærlagkage med chokoladeflødeskum

Brombærlagkage med chokoladeflødeskum

4 timer
Arbejdstid: 45 min
Friske brombær inspirerer til hjemmelavet lagkage med brombær. Når sommeren går på hæld og efteråret trænger sig på, bugner den danske natur med dejlige friske brombær. Prøv denne dejlige brombærlagkage med chokoladeflødeskum - den er fantastisk flot og smager lige så godt, som den ser ud. Server lagkagen på terrassen i sensommersolen eller indendørs i efterårets ruskende regn.
https://www.arla.dk/opskrifter/brombarlagkage-med-chokoladeflodeskum/

Sådan gør du

Bunde
  • Pisk æg og sukker til en meget luftig æggesnaps.
  • Bland hvedemel, kakao og bagepulver og vend det forsigtigt i æggesnapsen.
  • Pensl en springform (ca. 22 cm i diameter) med smør og hæld dejen i formen. Bag kagen nederst i ovnen ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn
  • Lad kagen køle af og del den i 3 bunde.
Råsyltede brombær
  • Bland saft og sukker i en skål. Kom brombærrene i lagen og vend forsigtigt rundt.
  • Lad brombærrene stå på køkkenbordet i mindst ½ time - vend i bærrene af og til.
  • Pisk fløden til et let skum og vend chokolade i ca. ⅔ af skummet.
Sådan samler du brombærlagkage
  • Læg en kagebund på et fad.
  • Fordel halvdelen af brombærrene med saft på bunden. Kom halvdelen af chokoladeflødeskummet på.
  • Fortsæt med endnu en bund, brombær og chokoladeflødeskum og læg den sidste bund på.
  • Fordel det hvide flødeskum på toppen og stil lagkagen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer - eller til næste dag.
  • Pynt lagkagen ved serveringen.

Brombærstøv giver et eventyrligt pift, men er det for svært at finde, kan du bruge friske brombær – eller din fantasi.

Energiindhold for hele retten:

18558 kJ / 4435 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1032 kJ / 247 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 5,6 % 3,4 g
Kulhydrat: 34,9 % 21,2 g
Fedt: 59,5 % 16,6 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Bunde - 3 stk.
4 Æg
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
125 g Hvedemel (ca. 2¼ dl)
3 spsk Kakaopulver
2 tsk Bagepulver
Råsyltede brombær
1 dl Koncentreret sød tranebærsaft
3 spsk Sukker (ca. dl)
400 g Rensede friske brombær
¾ liter Piskefløde
100 Grofthakket mørk chokolade
Pynt
Brombærstøv og/eller friske brombær