Broccolisalat

45 min
Arbejdstid: 45 min
Broccolisalat

Broccolisalat er den perfekte kombination af det sprøde, søde og salte. Især når den er vendt i en cremet dressing med fraiche og rødvinseddike. Denne version med bacon, rosiner, rødløg og solsikkekerner er både nem at lave og et hit på buffetbordet, til grillmad eller i madpakken. En rigtig favorit, der altid får ben at gå på.

Ingredienser

Dressing

2½ dl Fraiche
2 tsk Rødvinseddike
1½ spsk Sukker

Salat

300 g Bacon i meget små tern
800 g Broccoli i meget små buketter og tern
1 Rødløg i meget små tern (ca. 100 g)
1½ dl Solsikkekerner
1½ dl Rosiner

Sådan gør du

Dressing

  • Rør fraiche med rødvinseddike og sukker.
  • Rist baconen sprød og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle eller lignende.
  • Bland broccolibuketter, solsikkekerner, rosiner, rødløg og halvdelen af baconen i en skål.
  • Hæld dressingen over og vend rundt. Pynt med resten af baconen.

Hvis du foretrækker broccolibuketterne knap så rå, da kan du overhælde dem med kogende vand og straks efter med iskoldt vand. Lad buketterne dryppe godt af på fx køkkenrulle. Så forbliver broccolien sprød og stadigvæk fint grøn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9616 kJ / 2298 kcal

Næringsindhold pr. 100g

585 kJ / 140 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 18,6 % 6,4 g
Kulhydrat: 20,5 % 7 g
Fedt: 60,9 % 9,6 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/broccolisalat/