Broccolisalat
45 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
&format=webp)
Broccolisalat er den perfekte kombination af det sprøde, søde og salte. Især når den er vendt i en cremet dressing med fraiche og rødvinseddike. Denne version med bacon, rosiner, rødløg og solsikkekerner er både nem at lave og et hit på buffetbordet, til grillmad eller i madpakken. En rigtig favorit, der altid får ben at gå på.
Ingredienser
Dressing
2½ dl
Fraiche
|
|
---|---|
2 tsk
Rødvinseddike
|
|
1½ spsk
Sukker
|
Salat
300 g
Bacon i meget små tern
|
|
---|---|
800 g
Broccoli i meget små buketter og tern
|
|
1
Rødløg i meget små tern (ca. 100 g)
|
|
1½ dl
Solsikkekerner
|
|
1½ dl
Rosiner
|
Sådan gør du
Dressing
Hvis du foretrækker broccolibuketterne knap så rå, da kan du overhælde dem med kogende vand og straks efter med iskoldt vand. Lad buketterne dryppe godt af på fx køkkenrulle. Så forbliver broccolien sprød og stadigvæk fint grøn.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9616 kJ / 2298 kcal
Næringsindhold pr. 100g
585 kJ / 140 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,9 g |
Protein: | 18,6 % | 6,4 g |
Kulhydrat: | 20,5 % | 7 g |
Fedt: | 60,9 % | 9,6 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
