Brioche burgerboller

12 timer
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Brioche burgerboller

Denne nemme opskrift giver dig super luftige, bløde og lækre brioche burgerboller. Du kan bruge briocheboller kan både bruges til burgere, du kan spise dem med smør og pålæg - eller blot som tilbehør til en grøn salat.

Ingredienser

Brioche burgerboller

1 dl Kold mælk
25 g Gær
5 Æg (ca. 2½ dl)
2 tsk Sukker
1½ tsk Groft salt
550 g Hvedemel
200 g Blødt smør i mindre stykker
1 Sammenpisket æg - til pensling

Sådan gør du

Brioche burgerboller

  • Hæld mælk og gær i skålen til en røremaskine og opløs gæren. Tilsæt æg, pisk dem ud i mælken og kom sukker, salt og mel i (hold lidt mel tilbage).
  • Ælt dejen, med dejkrogen, ved laveste hastighed i ca. 10 min.
  • Kom smørret på dejen og kør i ca. 2 min., stadig ved laveste i hastighed, til smørret er fordelt i dejen.
  • Ælt i ca. 10 min. ved midterste hastighed til dejen slipper skålens sider og samler sig i en klump om dejkrogen - tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 12 lige store stykker og tril dem til boller - du behøver ikke mel på køkkenbordet. Tryk bollerne let, så de bliver flade (ca. 8 cm i diameter).
  • Læg bollerne på to plader med bagepapir og lad dem hæve tildækket i køleskabet i 8-24 timer. Tag bollerne ud af køleskabet og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 1 time.
  • Pensl burgerbollerne godt med sammenpisket æg og bag, en plade ad gangen, midt i ovnen, til bollerne er smukt gyldne 15-20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Du kan godt lave brioche burgerbollerne uden maskine, men det er svært at opnå samme meget luftige resultat. Ælt i hånden, så meget du orker!

Brioche burgerbollerne kan fryses. Lun dem inden serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16205 kJ / 3873 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1348 kJ / 322 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 9,7 % 7,7 g
Kulhydrat: 43,7 % 34,7 g
Fedt: 46,6 % 17 g
https://www.arla.dk/opskrifter/brioche-burgerboller/