Brandade
30 min
•
Brandade er en meget gammel ret, som siges at have rødder helt tilbage til 1500 tallet. Brandade findes i forskellige udgaver i forskellige lande. I Frankrig og Spanien er der selvfølgelig olivenolie i brandaden, hvor vi her på vore breddegrader baserer brandaden på mejeriprodukter som mælk og smør. Vi har valgt at bruge torskefilet til vores brandade, men ofte indgår der også tørret fisk i en brandade - og det smager bestemt også godt.
Ingredienser
Brandade
100 g
Torsk
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
200 g
Skrællede kartofler i tykke skiver
|
|
---|---|
2
Grofthakkede fed hvidløg
|
|
2½ dl
Mælk
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Hvid friskkværnet peber
|
25 g
Smør
|
|
---|---|
4 skiver
Rugbrød
|
Pynt
Blød frisk timian
|
---|
Sådan gør du
Brandade
Brandade kan serveres både lun og kold. Laver du din brandade på tørret fisk får du en meget mere intens smag.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4453 kJ / 1064 kcal
Næringsindhold pr. 100g
539 kJ / 129 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3 g |
Protein: | 17,4 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 60 % | 19 g |
Fedt: | 22,6 % | 3,3 g |