Glaserede svinekæber og blomkålsgratin med ost
2 timer
•
Arbejdstid: 1 time 20 min
•
&format=webp)
Svinekæber er en overset delikatesse, som både smager fantastisk og er så møre, at de kan tygges med øjenlågene. Her en opskrift på svinekæber, der lyder kompliceret uden at være det. Svinekæberne glaceres i øl og koger ligeså stille, mens den lækre portionsanrettede blomkålsgratin bliver færdig i ovnen samtidig med tomaterne på stilke. Du kan rydde køkkenet og gøre klar til at servere svinekæber, der er en gourmetrestaurant værdig. Du får masser af smag og masser af ros.
Ingredienser
Glaserede svinekæber
12
Kæbeklumper (grisekinder)
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
25 g
Smør
|
|
1
Gulerod i mindre stykker
|
|
1
Løg i både
|
|
5 stilke
Frisk timian
|
|
1
Mørk øl, fx stout (a 33 cl)
|
Blomkålsgratin
1½
Bagekartoffel i grove stykker (ca. 250 g)
|
|
---|---|
1 dl
Vand
|
|
½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
½
Blomkål i buketter
|
|
50 g
Hvidskimmelost
|
|
½ dl
Hakket frisk dild
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tomater på stilk
300 g
Cherrytomater eller blommetomater på stilk (ca. g)
|
|
---|---|
3 tsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Dildkviste
|
---|
Sådan gør du
Glaserede svinekæber
Blomkålsgratin
Glaserede svinekæber - fortsat
Tomater på stilk
Bestil dine svinekæber et par dage før hos slagteren. Alternativt kan du bruge svinebov (uden svær) eller -nakkefilet, skåret i klumper (a ca. 100 g).
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10328 kJ / 2469 kcal
Næringsindhold pr. 100g
369 kJ / 88 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 41,6 % | 9 g |
Kulhydrat: | 14,5 % | 3,1 g |
Fedt: | 41,2 % | 4,1 g |
Alkohol: | 2,7 % |
