Braiseret kalvebov og kvædesylt

Braiseret kalvebov og kvædesylt

3 timer
Arbejdstid: 1 time
Skøn simreret med braiseret kalvebov, der passer sig selv i ovnen. Serveret med en frisk hvidkålssalat og et flot orange syltetøj af kvæder og havtorn.
https://www.arla.dk/opskrifter/braiseret-kalvebov-og-kvadesylt/

Sådan gør du

  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stegegryde og brun halvdelen af kødet, ca. 1 min. på hver side. Tag kødet op og brun resten. Kom alt kødet tilbage i gryden sammen med løg, vand og salt. Kom låg eller alufolie på gryden og stil den på en plade midt i ovnen. Braiser retten i ca. 2 timer ved 225° - traditionel ovn. Tag låget eller alufolien af og lad retten braisere i yderligere ca. ½ time - vend rundt et par gange.
Kvædesylt med havtorn
  • Bland havtornsaft, vand, honning, sar og salt i en høj, smal form, fx en brødform. Kom kvæderne i havtornblandingen og bag dem ved siden af kødet ca. 1 time og 15 min. Tag kvædeternene op af lagen og kom dem i en skål. Hæld lagen i en pande og kog den ind ved kraftig varme i ca. 6 min. eller til der er ca. 1 dl. Bland den indkogte lage med kvædeternene.
Cremet hvidkål
  • Bland alle ingredienserne godt og stil hvidkålen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Spis den braiserede kalvebov af dybe tallerkener og med ske og gaffel. I stedet for kvædesylt kan du servere ribsgele til retten.

Energiindhold for hele retten:

18984 kJ / 4537 kcal

Næringsindhold pr. 100g

367 kJ / 88 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 34,3 % 7,4 g
Kulhydrat: 41,4 % 8,9 g
Fedt: 24,3 % 2,4 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

50 g Smør
1½ kg Afpudset kalvebov i store bidder (ca. 7 x 7 cm)
8 Bananskalotteløg i kvarte
2 dl Vand
2 tsk Groft salt
Kvædesylt med havtorn
1 dl Havtornsaft
2 dl Vand
125 g Honning (ca. 1 dl)
5 Friske kviste vintersar eller timian
½ tsk Groft salt
2 Skrællede modne kvæder i 2 x 2 cm tern
Cremet hvidkål
500 g Meget fintsnittet hvidkål (ca. g)
250 g Fraiche, græsk yoghurt eller kvark
1 spsk Finthakket frisk timian eller vintersar
1¼ tsk Groft salt
Tilbehør
1½ kg Skrællede melede kartofler - koges