Du kan komme nemmere om ved at lave bouillabaisse. Køb 2 liter god fiskefond hos fiskehandleren i stedet for at koge selv. Skalrejerne kan du skifte ud med pillede rejer, 500 g skalrejer = 200 g pillede rejer. Og endelig kan du bruge 1 dåse muslinger i stedet for dem i skal (som ellers ser flotte ud).
23892 kJ / 5710 kcal
362 kJ / 87 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 24,4 % | 5,2 g |
Kulhydrat: | 18,9 % | 4 g |
Fedt: | 53,1 % | 5,2 g |
Alkohol: | 3,6 % |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.
2
Æggeblommer
|
|
---|---|
½ tsk
Fint salt
|
|
1 tsk
Hvidvinseddike
|
|
2½ dl
Rapsolie
|
|
4
Store knuste fed hvidløg
|
|
½ tsk
Mild paprika, fx piment d'espelette
|
|
½ tsk
Safran
|
|
1 spsk
Vand
|
½ kg
Skrubbede friske blåmuslinger i skal
|
|
---|---|
1 dl
Tør hvidvin, fx riesling (fra Alsace)
|
1
Flute (ca. 200 g)
|
|
---|---|
40 g
Smør
|
|
¾ tsk
Fint salt
|
¾ kg
Fiskeben, -hoveder og skaller fra skaldyr
|
|
---|---|
500 g
Kogte nordsørejer med skal
|
|
50 g
Smør
|
|
2
Grofthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
2 spsk
Porrer i tykke ringe (ca. 200 g)
|
|
1
Fennikel i grove tern (ca. 200 g)
|
|
3 stilke
Bladselleri (ca. 200 g)
|
|
1
Stort finthakket fed hvidløg
|
|
2 dl
Tør hvidvin, fx riesling (fra Alsace)
|
|
4 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
5 stilke
Frisk timian
|
|
1
Laurbærblad
|
|
1 tsk
Sorte peberkorn
|
|
g
Safran
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
2 liter
Fiskebouillon
|
500 g
Skrællede kartofler i små tern
|
|
---|---|
600 g
Hvid fisk uden skind, fx ryg af torsk (loin), filet af pighvar, eller søtunge
|
Top af fennikler og bladselleri
|
---|