Bønnesalat med tomat

15 min
Bønnesalat med tomat

Bønnesalat med tomat - og hertil en hytteost smagt til med salsa. Bønnesalat med tomat er en lækker, meget nem og fyldig bønnesalat, som kan spises som den er - eller serveres som tilbehør til fx et stykke kød - eller i en tacoskal. Er du bønne-entusiast, så koger du nok bønnerne selv, men i en snæver vending er det en rigtig god løsning med færdigkogte bønner til bønnesalat med tomat.

Ingredienser

Bønnesalat med tomat

2 dåser Bønne-mix
1 Lille salatløg skåret i ringe (ca. 60 g)
350 g Tomater skåret i tern
½ dl Grofthakket frisk koriander
2 spsk Olivenolie
1 Lille knust fed hvidløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
150 g Hytteost
2 spsk Tomatsalsa
150 g Brød

Sådan gør du

Bønnesalat med tomat

  • Skyl bønnerne godt, og lad dem dryppe af.
  • Bland bønnerne med løg, tomat og koriander.
  • Bland olie, hvidløg, salt og peber sammen, hæld det over salaten og bland.
  • Kom bønnesalaten i en skål, og top med hytteost.
  • Server salaten med et godt stykke brød til.

Bønnesalaten bliver kun bedre af at du starter fra bunden, sætter bønner i blød dagen før - og koger dem, så de er lige som de skal være. Salsa er en smagssag. Du vælger selv om den skal være mild, hot eller ekstra hot.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4215 kJ / 1007 kcal

Næringsindhold pr. 100g

332 kJ / 79 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 20,9 % 4,1 g
Kulhydrat: 47,3 % 9,2 g
Fedt: 31,8 % 2,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/bonnesalat-med-tomat/