Boller - til baby

1 time 30 min
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
Boller - til baby

Boller til din baby og resten af familien. De nemme boller er baseret på en grødblanding og er lækre til både morgenmad, eftermiddagsmad eller i madpakken. Bollerne er velegnede til babyer i alderen 9-12 mdr.

Ingredienser

2 dl Kogende vand
3 dl Vand
25 g Gær
2 Æg
775 g Hvedemel
1 tsk Groft salt
50 g Blødt smør i tern

Sådan gør du

  • Hæld det kogende vand i en stor skål og rør grødblandingen ud heri. Tilsæt vand, gær og æg og rør det godt sammen.
  • Kom mel, salt og smør heri (hold lidt mel tilbage).
  • Rør det hele godt sammen og ælt dejen i ca. 10 min. - gerne i en røremaskine ved høj hastighed. Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 min.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og drys dejen med lidt mel.
  • Skær ca. 24 boller, fx med en kniv og sæt dem forsigtigt på 2 plader med bagepapir.
  • Bag bollerne til de er gyldne ca. 12 min. ved 225° - varmluft - og lad dem køle af på en bagerist.

Du kan også anvende de andre grødblandinger til bollerne, fx fuldkornsgrød med gulerod og græskar.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14161 kJ / 3385 kcal

Næringsindhold pr. 100g

945 kJ / 226 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 10,5 % 5,8 g
Kulhydrat: 70,5 % 39,2 g
Fedt: 19 % 4,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/boller---til-baby/