Blommerelish til ost
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 45 min
&format=webp)
De danske blommer har masser af smag, så relishen er ekstra god i sensommeren og efteråret, når du kan få danske frugter. Her en nem opskrift på relish af blommer, som er fantastisk som topping på ostemaden - eller som tilbehør på ostebordet. Blomme/løg kompotten er smagt til med sukker, balsamico og stjerneanis.

Ingredienser
Opskriften gælder for 1 portion
100 g Sukker (ca. 1¼ dl) | |
---|---|
400 g Blommer i tern | |
1 Grofthakket løg | |
3 spsk Hvid balsamicoeddike | |
2 Stjerneanis | |
¼ tsk Groft salt |
Hertil
400 g Ciabattabrød | |
---|---|
400 g Ost, fx blåskimmelost og brie |
Sådan gør du
Bedømmelse
Blommerelishen kan stå i køleskabet i 3-4 uger.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14542 kJ / 3476 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1018 kJ / 243 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 9,7 % | 5,8 g |
Kulhydrat: | 40,1 % | 24 g |
Fedt: | 50,2 % | 13,8 g |