Blommegrød
2 timer 30 min
•
Arbejdstid: 20 min
&format=webp)
Blød og lækker frugtgrød af friske blommer - herlig nem dessert, serveret med mælk og/eller fløde. Brug også blommegrøden som en skøn base for trifli - eller som et nemt mellemmåltid, serveret til yoghurt eller hytteost.

Ingredienser
4 personer
½ kg Stenfri blommer i mindre stykker | |
---|---|
2 dl Vand | |
125 g Rørsukker (ca. 1½ dl) | |
1 Kanelstang | |
½ Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde | |
1 spsk Kartoffelmel | |
1½ spsk Vand | |
1 spsk Rørsukker |
Tilbehør
8 dl Mælk (eller en blanding af mælk og fløde) | |
---|---|
4 spsk Rørsukker |
Sådan gør du
Bedømmelse
Blommegrøden kan serveres med creme fraice i stedet for mælk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5471 kJ / 1308 kcal
Næringsindhold pr. 100g
318 kJ / 76 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,6 g |
Protein: | 9,8 % | 1,8 g |
Kulhydrat: | 87,9 % | 16,4 g |
Fedt: | 2,3 % | 0,2 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.