Blomkålsris

30 min
Blomkålsris

Blomkålsris er et nemt tilbehør til gryderetter, salater eller som topping til suppe. Varier smagsnuancerne i blomkålsris med friske krydderurter, hvidløg eller andre lækre krydderier.

Ingredienser

Blomkålsris

25 g Smør
3 Finthakkede skalotteløg (ca. 150 g)
750 g Groftrevet blomkål
1 tsk Groft salt
¾ dl Grofthakket bredbladet persille
1½ spsk Friskpresset citronsaft

Pynt

Fintrevet citronskal (usprøjtet)

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Steg løgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt blomkål og salt og steg ved kraftig varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min.
  • Vend citronsaft og persille i blomkålsrisene. Pynt med citronskal.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1648 kJ / 394 kcal

Næringsindhold pr. 100g

171 kJ / 41 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 17 % 1,7 g
Kulhydrat: 33,8 % 3,4 g
Fedt: 49,2 % 2,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/blomkalsris/