Blinis med stenbiderrogn

30 min
Arbejdstid: 30 min
Blinis med stenbiderrogn

Blinis med stenbidderrogn er den perfekte kombination. Her får du opskriften på en meget nem og hurtig måde at tilberede blinis på - med boghvedemel og bagepulver. Blinis med stenbiderrogn er en klassiker som forret, men kan også serveres som en del af en tapas-menu.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Blinis

100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
50 g Boghvedemel (ca. 1 dl)
½ tsk Bagepulver
1 tsk Sukker
½ tsk Groft salt
2 Æg
1½ dl Mælk
50 g Smeltet smør

Stenbiderrogn

1½ dl Creme fraiche
75 g Renset stenbiderrogn
1 Finthakket rødløg (ca. 50 g)
12 Dildkviste

Sådan gør du

Blinis

  • Bland mel, boghvedemel, bagepulver, sukker og salt.
  • Rør æg og mælk sammen i en skål og pisk melblandingen og det smeltede smør i.
  • Lad en blinispande blive varm og kom evt. lidt smør i hullerne.
  • Kom ca. ½ dl dej i hvert hul og bag de små blinis, ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side, til de er gennembagte og gyldne.

Stenbiderrogn

  • Fordel creme fraiche, løg og stenbiderrogn på de nybagte blinis.
  • Pynt med dildkviste og server.

Har du ikke en blinispande kan du bruge en almindelig stegepande - ca. 22 cm i diameter - lav ca. 4 blinis ad gangen.

Er det ikke sæson for frisk stenbiderrogn, kan du bruge lakse - eller ørredrogn fra glas - eller røget laks eller hellefisk.

Har du ikke en blinispande kan du bruge en almindelig stegepande - ca. 22 cm i diameter - lav ca. 4 blinis ad gangen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5940 kJ / 1420 kcal

Næringsindhold pr. 100g

805 kJ / 192 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 13,3 % 6,3 g
Kulhydrat: 36,8 % 17,4 g
Fedt: 49,9 % 10,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/blinis-med-stenbiderrogn/