Biksemad - med mere grønt

Biksemad - med mere grønt

45 min
Biksemad....det kan de fleste lide. Prøv denne variant, biksemad - med mere grønt, udelukkende tilberedt af grøntsager og med en dejlig krydret dressing. Biksemad - med mere grønt er nem at lave og den krydrede dressing, som er inspireret af tatardressing, giver masser af smag til grøntsagerne.
Se den {klassiske} version
https://www.arla.dk/opskrifter/biksemad---med-mere-gront/

Sådan gør du

Kapersdressing
  • Kom fløde, syltede agurker, løg, sennep, sukker, salt og peber i et blenderglas.
  • Blend ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek.
  • Vend kapers i dressingen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min.
  • Vend rundt i kapersdressingen, smag til og kom den i en skål.
Biksemad
  • Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Steg kartofler og bønner ved kraftig varme i ca. 7 min. - rør af og til.
  • Tilsæt æbler, persille, salt og peber og steg i yderligere ca. 2 min. Smag til.
Spejlæg
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg æggene ved jævn varme i ca. 5 min. - spejlæggene kan evt. vendes og steges ca. 1 min. på den anden side.
Ved serveringen
  • Anret grøntsagsbiksen på tallerkener.
  • Læg et spejlæg på hver portion og server med kapersdressing og ristet rugbrød.

Danske æbler har en harmonisk balance mellem sødme og syre på grund af vores vejr, som veksler mellem på den ene side sol og varme, og på den anden side regn og kulde. Danske æbler gror, som navnet siger, her i landet, så de kræver ikke den lange transport, derfor er danske æbler et godt valg.

I stedet for spejlæg, kan du servere smilende æg til biksen. Kapersdressingen kan evt. tilsættes lidt mere sennep. Det smager også godt med en marineret sild til grøntsagsbiksen.

Energiindhold for hele retten:

8407 kJ / 2009 kcal

Næringsindhold pr. 100g

419 kJ / 100 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 13,1 % 3,2 g
Kulhydrat: 56,6 % 14 g
Fedt: 30,3 % 3,4 g
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

Kapersdressing
1½ dl Madlavningsfløde
75 g Syltede agurker i grove stykker
1 Løg i grove stykker (ca. 50 g)
1 spsk Dijonsennep
¾ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
50 g Kapers uden lage
Biksemad
15 g Smør
600 g Kolde, pillede kartofler i store tern
300 g Friske eller optøede frosne grønne bønner
2 Uskrællede æbler i både
1 dl Hakket bredbladet persille
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Spejlæg
20 g Smør
4 Æg
Tilbehør
240 g Ristet rugbrød