Benløse fugle

1 time 30 min
Arbejdstid: 30 min
Benløse fugle

Benløse fugle er en god klassisk opskrift, fuld af smag og minder om mormor....ja sågar oldemor! De udbankede, tynde skiver okseindelår bliver rullet om en strimmel spæk og simrer en times tid, til de er godt møre og giver en fantastisk sauce. Okseinderlåret, som de benløse fugle består af, er et magert stykke kød, og spækstrimlen er med til at give en smule fedme og fremhæver smagen. Den kan erstattes af gulerodsstave, hvis du mere er til det. Server benløse fugle en dag, hvor der er god tid til at hygge i køkkenet med simremad.... de benløse fugle er også nemme at lave til mange.

Ingredienser

Benløse fugle

8 skiver Okseinderlår eller -klump (ca. 600 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
8 Strimler spæk (ca. 125 g)
8 Kødnåle
20 g Smør
4 dl Vand
4 spsk Finthakket løg
2 Laurbærblade
1 dl Madlavningsfløde
1 spsk Saucejævner
Evt. kulør

Salat med mormordressing

1½ dl Madlavningsfløde
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ spsk Sukker
½ liter Strimlet hjertesalat
300 g Agurk i halve skiver
200 g Optøede, frosne ærter

Tilbehør

1 kg Aspargeskartofler
Ribsgelé

Sådan gør du

Benløse fugle

  • Bank oksekødskiverne let og drys dem med salt og peber. Rul hver kødskive om en strimmel spæk og luk rullerne med kødnåle.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun de benløse fugle på alle sider i ca. 2 min. Tilsæt vand, løg og laurbærblade.
  • Kog "fuglene" ved svag varme og under låg i ca. 1 time eller til de er møre.
  • Tag de benløse fugle op, læg dem i et fad og hold kødet varmt.
  • Sigt skyen, kom den tilbage i panden og tilsæt fløde. Bring skyen i kog.
  • Tag panden af varmen og rør saucejævner i.
  • Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til. Tilsæt evt. kulør.

Salat med mormordressing

  • Rør imens fløde, citron og sukker sammen og lad det syrne tildækket i køleskabet i mindste 10 min.
  • Vend strimlede salatblade, agurk, ærter og den syrnede fløde sammen - lige inden serveringen.

Server de benløse fugle

  • Hæld saucen over de benløse fugle og server dem sammen med kartofler, ribsgelé og den grønne salat.

Du kan erstatte spækstimlerne med gulerodsstave. Eller du kan bruge begge dele. Det smager også godt med persilleblade og stilke i de benløse fugle.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15924 kJ / 3806 kcal

Næringsindhold pr. 100g

508 kJ / 121 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 20,8 % 6,2 g
Kulhydrat: 35,7 % 10,7 g
Fedt: 43,5 % 6 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/benlose-fugle/