Benløse fugle
Benløse fugle er en god klassisk opskrift, fuld af smag og minder om mormor....ja sågar oldemor! De udbankede, tynde skiver okseindelår bliver rullet om en strimmel spæk og simrer en times tid, til de er godt møre og giver en fantastisk sauce. Okseinderlåret, som de benløse fugle består af, er et magert stykke kød, og spækstrimlen er med til at give en smule fedme og fremhæver smagen. Den kan erstattes af gulerodsstave, hvis du mere er til det. Server benløse fugle en dag, hvor der er god tid til at hygge i køkkenet med simremad.... de benløse fugle er også nemme at lave til mange.
Ingredienser
Benløse fugle
8 skiver
Okseinderlår eller -klump (ca. 600 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
8
Strimler spæk (ca. 125 g)
|
|
8
Kødnåle
|
|
20 g
Smør
|
|
4 dl
Vand
|
|
4 spsk
Finthakket løg
|
|
2
Laurbærblade
|
|
1 dl
Madlavningsfløde
|
|
1 spsk
Saucejævner
|
|
Evt. kulør
|
Salat med mormordressing
1½ dl
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ spsk
Sukker
|
|
½ liter
Strimlet hjertesalat
|
|
300 g
Agurk i halve skiver
|
|
200 g
Optøede, frosne ærter
|
Tilbehør
1 kg
Aspargeskartofler
|
|
---|---|
Ribsgelé
|
Sådan gør du
Benløse fugle
Salat med mormordressing
Server de benløse fugle
Du kan erstatte spækstimlerne med gulerodsstave. Eller du kan bruge begge dele. Det smager også godt med persilleblade og stilke i de benløse fugle.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15924 kJ / 3806 kcal
Næringsindhold pr. 100g
508 kJ / 121 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 20,8 % | 6,2 g |
Kulhydrat: | 35,7 % | 10,7 g |
Fedt: | 43,5 % | 6 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.