Beluga bolognese

Denne opskrift på beluga bolognese er bygget op omkring bolognesens klassiske grøntsager: bladselleri, gulerødder, løg og hvidløg. Vi har tilsat belugalinser, som er hurtige at tilberede og beholder lidt bid. De små sorte linser har en tæt konsistens og en nøddeagtig smag og er kendt for deres høje indhold af protein, kostfibre og næringsstoffer. Belugalinserne får selskab af stegte svampe, grøntsagsboullion og tomatsauce - det gør denne beluga bolognese til en lækker simreret sprængfuldt med umami. Server friskrevet ost og spaghetti til din beluga bolognese.
Se den {klassiske} versionIngredienser
Beluga bolognese
1 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
3
Finthakkede gulerødder (ca. 175 g)
|
|
125 g
Fintsnittet bladselleri
|
|
3
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
250 g
Finthakkede svampe, fx champignoner eller portobello
|
|
45 g
Tørrede belugalinser (ca. ½ dl)
|
|
1 dåse
Hakkede tomater (ca. 400 g)
|
|
1 spsk
Grøntsagsbouillon-pulver
|
|
1½ tsk
Worcestershiresauce
|
|
½ tsk
Tørret oregano
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
400 g
Tørret spaghetti - koges
|
|
---|---|
75 g
Revet ost, fx lagret cheddarost
|
Sådan gør du
Beluga bolognese
Skal det gå hurtigt kan du hakke løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg i en blender. I stedet for worcestershiresauce, kan du bruge sojasauce - den giver også masser af umami. Belugalinser kan erstattes af anicia linser eller grønne linser.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9509 kJ / 2273 kcal
Næringsindhold pr. 100g
597 kJ / 143 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 17,1 % | 6 g |
Kulhydrat: | 63,4 % | 22,3 g |
Fedt: | 19,5 % | 3,1 g |
Se hvordan du laver denne opskrift på beluga bolognese, som er bygget op omkring bolognesens klassiske grøntsager: bladselleri, gulerødder, løg og hvidløg.
