Bagte kartofler med purløgsdressing
Bagte kartofler med purløgsdressing er en dejlig vegetarret der har god smag og giver god af mæthed. Det tager noget tid at bage kartofler og løg. Men de passer sig selv i ovnen, så det er ikke en besværlig ret at lave. Du kan fylde dine bagekartofler med næsten hvad som helst, så de bagte kartofler med fyld er en fin ret, hvis du trænger til at få ryddet op i køleskabet. Du kan sagtens servere bagte kartofler hele året. Om vinteren er de mere tykskallede, men det smager og fungerer også fint.
Ingredienser
Bagte kartofler
4
Bagekartofler (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
Bagte rødløg
8
Rødløg i både (ca. 750 g)
|
|
---|---|
2 spsk
Rapsolie
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Purløgsdressing
4 dl
Fraiche
|
|
---|---|
1 dl
Fintklippet purløg
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
150 g
Syltede rødbeder i små tern
|
|
---|---|
100 g
Kapers uden lage
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 100 g)
|
|
4 spsk
Fintrevet peberrod
|
Pynt
Fintklippet purløg
|
---|
Sådan gør du
Bagte kartofler
Bagte rødløg
Purløgsdressing
Ved serveringen
Vil I gerne have kød til de bagte kartofler, kan du supplere fyldet med stegt bacon.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7495 kJ / 1791 kcal
Næringsindhold pr. 100g
209 kJ / 50 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 11,7 % | 1,4 g |
Kulhydrat: | 63,3 % | 7,8 g |
Fedt: | 25 % | 1,4 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.