Bagte kartofler med purløgsdressing

Bagte kartofler med purløgsdressing

1 time
Bagte kartofler med purløgsdressing er en dejlig vegetarret der har god smag og giver god af mæthed. Det tager noget tid at bage kartofler og løg. Men de passer sig selv i ovnen, så det er ikke en besværlig ret at lave. Du kan fylde dine bagekartofler med næsten hvad som helst, så de bagte kartofler med fyld er en fin ret, hvis du trænger til at få ryddet op i køleskabet. Du kan sagtens servere bagte kartofler hele året. Om vinteren er de mere tykskallede, men det smager og fungerer også fint.
https://www.arla.dk/opskrifter/bagte-kartofler-med-purlogsdressing/

Sådan gør du

Bagetid for kartofler:

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagetid for løg:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Bagte kartofler
  • Skrub kartoflerne godt og kom dem i en gryde med kogende vand. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Læg kartoflerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen.
Bagte rødløg
  • Bland løg, olie, salt og peber i en lille bradepande.
  • Stil løgene ved siden af kartoflerne, efter ca. 15 min., og bag begge dele færdige.
Purløgsdressing
  • Vend forsigtigt fraiche, purløg, salt og peber sammen.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Ved serveringen
  • Skær et kryds i hver af de bagte kartofler og tryk dem let, så de åbner sig. Server kartoflerne med bagte rødløg, syltede rødbeder, kapers, rå løg, peberrod og purløgsdressing.

Vil I gerne have kød til de bagte kartofler, kan du supplere fyldet med stegt bacon.

Energiindhold for hele retten:

7495 kJ / 1791 kcal

Næringsindhold pr. 100g

209 kJ / 50 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 11,7 % 1,4 g
Kulhydrat: 63,3 % 7,8 g
Fedt: 25 % 1,4 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Bagte kartofler
4 Bagekartofler (ca. 1 kg)
1 liter Vand
Bagte rødløg
8 Rødløg i både (ca. 750 g)
2 spsk Rapsolie
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Purløgsdressing
4 dl Fraiche
1 dl Fintklippet purløg
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
150 g Syltede rødbeder i små tern
100 g Kapers uden lage
1 Finthakket rødløg (ca. 100 g)
4 spsk Fintrevet peberrod
Pynt
Fintklippet purløg