Bagte grøntsager med hytteost

1 time
Bagte grøntsager med hytteost

Passer både som tilbehør til kød eller selvstændig vegetarret.

Ingredienser

25 g Smør
¾ spsk Karry
5 Groftrevne gulerødder (ca. 250 g)
3 Hakkede løg (ca. 225 g)
5 stilke Bladselleri i skiver (ca. 200 g)
Friskkværnet peber
2 Æg
200 g Hytteost
2 dl Grøntsagsbouillon
1 dl Frisk, klippet purløg
1 Knust fed hvidløg

Hertil

Blandet salat (ca. 520 g)

Sådan gør du

  • Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tilsæt karry og grøntsager. Svits grøntsagerne et kort øjeblik. Smag til med peber. Fordel grøntsagerne i et smurt, ovalt, ovnfast fad (ca. 5 x 19 x 30 cm). Pisk æg, hytteost og bouillon sammen og vend purløg og evt. hvidløg i. Hæld æggemassen over grøntsagerne og "løft" lidt i dem, så massen fordeles. Bag midt i ovnen, til retten er fast i ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn. Server grøntsagene varme eller kolde.

Grøntsagerne kan skiftes ud med andre grøntsager. Anvendes grove grøntsager som kartofler og rodfrugter øges bagetiden med 20-30 min. Skal tilbehøret være ekstra festligt, kan du lave flødebagte grøntsager ved at erstatte hytteosten med piskefløde.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3145 kJ / 752 kcal

Næringsindhold pr. 100g

180 kJ / 43 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 27 % 2,8 g
Kulhydrat: 30,4 % 3,2 g
Fedt: 42,6 % 2,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/bagte-gronsager-med-hytteost/