Bagt torsk med kold citroncreme

Bagt torsk med kold citroncreme

45 min
Arbejdstid: 45 min
Bagt torsk med citroncreme har lidt af det hele. En lækker bagt fisk med sprød topping og en dejlig syrlig creme. Hertil gulerødder, der lige får lidt ekstra med krydderurter og endelig kartofler, der befinder sig et sted mellem kogte kartofler og kartoffelmos. Server bagt torsk med kold citroncreme en efterårs- eller vinterdag, når rodfrugterne er på toppen og torsken er bedst. Det er den i de måneder, der indeholde bogstavet R, altså januar, februar, marts, april, september, oktober, november og december.
https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-torsk-med-kold-citroncreme/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Mosede kartofler
  • Kog kartoflerne til de er møre - gem kogevandet.
  • Mos kartoflerne let og tilsæt salt og lidt kogevand.
  • Smag til.
Citroncreme
  • Vend yoghurten med citronskal, salt og peber.
  • Smag til og stil cremen tildækket i køleskabet til serveringen.
Bagt torsk
  • Del fisken i 4 stykker og læg dem i et ovnfast fad - evt. på et stykke bagepapir.
  • Pensl med smør og drys med salt.
  • Bland rasp og krydderurter, fordel det på torsken og bag den midt i ovnen.
Tilbehør
  • Vend gulerødder og krydderurter sammen og server dem sammen med torsk, mosede kartofler og citroncreme.

Vil du have ekstra smag på retten, passer det godt med lidt stødt spidskommen sammen med gulerødderne.

Energiindhold for hele retten:

7319 kJ / 1749 kcal

Næringsindhold pr. 100g

326 kJ / 78 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 33,3 % 6,4 g
Kulhydrat: 47,4 % 9,1 g
Fedt: 19,3 % 1,7 g

Ingredienser

Mosede kartofler
750 g Skrællede kartofler
1 tsk Groft salt
Citroncreme
2 dl Græsk yoghurt
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Bagt torsk
600 g Torsk
10 g Smør - smeltet
1 tsk Groft salt
1 dl Rasp, fx pankorasp
3 spsk Finthakkede krydderurter, fx persille, purløg eller kørvel
Tilbehør
600 g Kogte gulerødder i skiver
3 spsk Finthakkede krydderurter, fx persille, purløg eller kørvel