Bagt torsk i sennepssuppe med bolsjebeder

Bagt torsk i sennepssuppe med bolsjebeder

2 timer
Arbejdstid: 1 time 15 min
En variation af den klassiske nytårstorsk men her som en suppe, der egner sig perfekt som forret. De syltede rødbeder er blevet til stribede bolsjebeder, sennepssaucen til en suppe og bacon er skiftet ud med parmaskine. En smuk og velsmagende kending i nye klæder.
https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-torsk-i-sennepssuppe-med-bolsjebeder/

Sådan gør du

Råsyltede bolsjebeder
  • Skræl bolsjebeden og skær den i helt tynde skiver på et mandolinjern.
  • Rør vand, lagereddike og sukker sammen.
  • Kom skiverne af bolsjebede heri, og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.
Sennepssuppe
  • Lad olien blive varm i en stor tykbundet gryde og svits løgene i ca. 2 min.
  • Tilsæt hvidvin og laurbærblade og kog ved jævn varme uden låg i ca. 5 min.
  • Tilsæt bouillon, fløde og sennep og lad suppen koge ved svag varme uden låg i ca. 10 min.
  • Fjern laurbærbladene og blend suppen med en stavblender. Tilsæt peber og smag til.
  • Skær hver stykke parmaskinke i to, og fordel dem på en plade med bagepapir.
  • Bag dem sprøde midt i ovnen 10-12 min. ved 200° - traditionel ovn. Lad dem køle af på en bagerist.
  • Kom vagtelæggene i kogende vand og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 2½ min. - de skal være smilende.
  • Lad æggene køle af i koldt vand og pil dem.
  • Smelt smørret i en lille tykbundet gryde og brun det ved svag varme i ca. 5 min til det er gyldent og dufter karamelliseret. Tag gryden af varmen.
  • Læg torskefileterne i et fad med bagepapir og pensl med det brunede smør.
  • Drys med salt og bag fisken midt i ovnen til den er fast og hvid, ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Fordel suppen i 6 varme dybe tallerkener.
  • Læg et stykke bagt torsk i hver tallerken og læg råsyltede boljsebeder på - fold gerne skiverne en gang på midten og lav en "vifte" af dem.
  • Del vagtelæggene og læg dem på bolsjebederne.
  • Læg et stykke sprød parmaskinke på kanten af tallerkenen. Pynt med kørvelkviste.

Du kan lave råsyltede bolsjebeder dagen i forvejen samt gøre suppen færdig - varm den inden servering.

Resterne af de råsyltede bolsjebeder gør det flot som del af en salat eller ovenpå pålæg.

Energiindhold for hele retten:

8033 kJ / 1920 kcal

Næringsindhold pr. 100g

374 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 23,3 % 5,1 g
Kulhydrat: 10,3 % 2,3 g
Fedt: 59,3 % 6 g
Alkohol: 7,1 %
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Råsyltede bolsjebeder
1 Bolsjebede (ca. 125 g)
1 dl Vand
1 dl Lagereddike
3 spsk Sukker
Sennepssuppe
1 spsk Olivenolie
2 Finthakkede skalotteløg (ca. 100 g)
2 dl Halvtør hvidvin
2 Laurbærblade
8 dl Grøntsagsbouillon
1½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
2 spsk Dijonsennep
Friskkværnet peber
3 skiver Parmaskinke (ca. 40 g)
6 Vagtelæg
25 g Smør
6 Torskefileter (ca. 450 g)
¼ tsk Groft salt
Pynt
Kørvelkviste