Bagt selleri med sprød ostegratinering
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
Bagt selleri med sprød ostegratinering er en lækker måde at få selleri på, og kan måske overbevise nogle af dem, som ellers ikke er de store sellerifans. Smagen af selleri, der bages længe i ovnen, bliver mild, blød og intens nøddeagtig. Den sprøde topping gør det til en ekstra god oplevelse at spise denne vegetarret. Skal du have en vegetar på besøg, er dette en fin gæsteret. Vi serverer en waldorf-inspireret salat med quinoa og en iskold kvarkdressing til den bagte selleri.
Ingredienser
Bagte sellerier
2
Skrællede knoldselleri (ca. 1200 g)
|
|
---|---|
2 tsk
Rapsolie
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Salat a la Waldorf
160 g
Sort quinoa (ca. 2 dl)
|
|
---|---|
4 dl
Vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
200 g
Stenfri vindruer i halve
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
5 stilke
Bladselleri i tynde skiver (ca. 200 g)
|
|
1
Rødt æble i tynde både (ca. 150 g)
|
|
25 g
Grofthakkede valnødder
|
Kvarkdressing
2½ dl
Kvark eller fraiche
|
|
---|---|
5 spsk
Mælk
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sprød ostegratinering
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
---|---|
4 spsk
Rasp (ca. dl)
|
Sådan gør du
Bagte sellerier
Salat a la Waldorf
Kvarkdressing
Sprød ostegratinering
En nem måde at få en lækker dressing til salaten, er som her, at knuse nogle vindruer og smage til med lidt salt og peber. Du kan gøre det samme med andre saftige bær og frugter, fx hindbær, jordbær, blåbær eller ananas.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7075 kJ / 1691 kcal
Næringsindhold pr. 100g
251 kJ / 60 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 20,7 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 41,6 % | 6,1 g |
Fedt: | 37,7 % | 2,6 g |