Bagetiden varierer alt efter hvilken type grøntsager, du bruger. Rodfrugter som beder, pastinak og knoldselleri skal bage længere tid end fx porrer, squash og kartofler. Er nogle af grøntsagerne ikke blevet helt møre i ovnen, så overhæld dem med bouillon og lad dem stå og simre lidt ekstra tid, inden suppen blendes.
Nogle grøntsager bliver meget søde, når de tilberedes i ovnen. Smag evt. suppen til med lidt citronsaft eller server den med citronbåde.
7071 kJ / 1690 kcal
287 kJ / 69 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 21 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 46,1 % | 7,8 g |
Fedt: | 32,9 % | 2,6 g |
1 kg
Blandede grøntsager, fx kartofler, porrer, gulerod, løg, tomat, pastinak, kål osv.
|
|
---|---|
1
Helt hvidløg
|
|
1 spsk
Olie
|
|
3
Kviste frisk rosmarin, timian eller andre friske krydderurter
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
¾ liter
Grøntsagsbouillon
|
1 dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
1
Æble i små tern
|
|
½ dl
Grofthakkede saltede mandler
|
|
Friske krydderurter
|
|
Friskkværnet peber
|
300 g
Lunt brød, fx flute eller naanbrød
|
---|