Bagt cheesecake med kaffemousse
8 timer
•
Arbejdstid: 1 time
•
&format=webp)
Dejlig opskrift på cheesecake med mørk kiksebund, et lag med bagt cheesecake, et lag kaffemousse og toppet med karamelsauce. Der er kaffe i både kiksebund og kaffemousse - og flødeost i både den bagte del og i kaffemousse. Og hele herligheden er toppet med en lækker karamelsauce. En skøn dobbelt cheesecake for cheesecake- og kaffeelskere!
Ingredienser
Bund
225 g
Mørke chokoladekiks, fx oreos
|
|
---|---|
1 spsk
Malede kaffebønner
|
|
75 g
Smeltet smør
|
Bagt cheesecake
700 g
Flødeost
|
|
---|---|
150 g
Sukker
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
4
Æggeblommer (ca. 60 g)
|
|
2
Æggehvider (ca. 60 g)
|
Kaffemousse
4 blade
Husblas
|
|
---|---|
1 dl
Kogende vand
|
|
1 spsk
Frysetørret kaffepulver
|
|
6
Æggeblommer (ca. 90 g)
|
|
50 g
Sukker
|
|
200 g
Flødeost
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
|
---|
Karamelsauce
50 g
Sukker
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
¼ dl
Piskefløde
|
|
1 spsk
Koldt vand
|
Pynt
Chokoladekaffebønner
|
---|
Sådan gør du
Bund
Bagt cheesecake
Kaffemousse
Karamelsauce
Ved servering
Med malede kaffebønner menes den type kaffe, som bruges til filterkaffe eller i en stempelkande. Hele kaffebønner bliver ikke findelt nok i foodprocessoren og frysetørret kaffe smager anderledes.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
27727 kJ / 6627 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1323 kJ / 316 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 6,2 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 27,4 % | 21,3 g |
Fedt: | 66,4 % | 23,7 g |
Relateret video
Sådan bruger du husblas
Sådan håndterer du husblas, når du skal lave fromage, cheesecake eller andet, hvor der er brugt fløde.
