Appelsinkage med citronglasur
2 timer
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•

Saftig sandkage med smag af både appelsin og citron. En dejlig opskrift på appelsinkage - som smager skønt med den friske citronglasur. Er du heldig at have flotte små forme, kan du lave flere små kager i stedet for én stor.
Ingredienser
10 g
Blødt smør - til formen
|
|
---|---|
½ dl
Kokosmel
|
100 g
Smør
|
|
---|---|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
3
Æg
|
|
200 g
Hvedemel (ca. 3½ dl)
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
1 dl
Kvark fraiche eller græsk yoghurt
|
|
4 spsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet) (ca. 2)
|
|
½ dl
Friskpresset appelsinsaft
|
Citronglasur
250 g
Flormelis
|
|
---|---|
4 spsk
Friskpresset citronsaft
|
Pynt
Flormelis
|
---|
Sådan gør du
Citronglasur
Du kan fordele dejen i flere små kageforme. Reducér da bagetiden.
Er du vild med safran, kan du erstatte smagen af appelsin med safran. Udblød et brev safran (ca. ½ g) i 1 spsk cognac og tilsæt det til dejen sammen med ½ dl vand i stedet for appelsinsaft.
Fryseegnet uden glasur
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14853 kJ / 3550 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1329 kJ / 318 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 5,7 % | 4,5 g |
Kulhydrat: | 64,7 % | 50,5 g |
Fedt: | 29,6 % | 10,6 g |
