Hvis pien bliver mørk for hurtigt, så dæk formen med et stykke alufolie. I stedet for is kan du servere flødeskum eller creme fraiche til.
Kagen kan fryses bagt - Lad den tø på køkkenbordet og lun den. Kagen kan også fryses ubagt - Lad den tø på køkkenbordet og bag den - til den er gylden og sprød.
17906 kJ / 4280 kcal
769 kJ / 184 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 4,5 % | 2 g |
Kulhydrat: | 55,1 % | 24,9 g |
Fedt: | 40,4 % | 8,4 g |
175 g
Koldt smør
|
|
---|---|
275 g
Hvedemel (ca. 5 dl)
|
|
½
Sammenpisket æg
|
|
1 spsk
Vand
|
6
Syrlige store madæbler, fx belle de boskoop (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
85 g
Rørsukker (ca. 1 dl)
|
|
1 tsk
Stødt kanel eller stødt kardemomme
|
|
2 spsk
Majsstivelse, fx maizena
|
|
75 g
Lyse rosiner
|
Koldt vand
|
|
---|---|
2 tsk
Sukker
|
450 g
Vaniljeflødeis - evt. pisket til softice
|
---|