Amagersandwich med æg og tomat

Amagersandwich med æg og tomat

30 min
Amagermad bestående af rugbrød og franskbrød lagt sammen med krydret hytteostfyld.
https://www.arla.dk/opskrifter/amagersandwich-med-ag-og-tomat/

Sådan gør du

  • Del æggene midt igennem. Tag forsigtigt blommerne ud med en lille ske. Kom dem i en mini-hakker eller et blenderglas sammen med hytteost, mangochutney, karry, salt og peber. Hak eller blend i ca. 3 min. eller til cremen er helt glat. Smag til.
  • Rist rugbrøds- og franskbrødsskiverne og lad dem køle af. Skær 2 af tomaterne i halve og resten i skiver. Fordel cremen på brødet og kom salatblade, tomatskiver og bacon imellem. Del de to sandwichs på midten og pak dem ind i madpakkepapir. Kom halve tomater i hullerne hvor æggeblommerne var.
  • Læg en sandwich i hver madkasse sammen med 2 halve æg og gulerødder.
Energiindhold for hele retten:

28696 kJ / 6859 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1308 kJ / 313 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 11,8 % 9,1 g
Kulhydrat: 45,7 % 35,2 g
Fedt: 42,5 % 15 g
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

2 Hårdkogte æg
100 g Hytteost
1 spsk Mild mangochutney
½ tsk Karry
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 skiver Fuldkornsrugbrød
2 skiver Franskbrød
150 g Cherrytomater
8 Skyllede blade af hjertesalat
6 skiver Stegt bacon
100 g Skrubbede små nye gulerødder med top