Æggesalat
Æggesalat - en nem opskrift på hjemmelavet æggesalat med purløg og syltede agurker, hvor smagen er intens og virkelig lækker. Æggeblommen er rørt sammen med creme fraiche og mayonnaise, hvilket giver den perfekte konsistens. Brug æggesalaten på rugbrød, i sandwich eller til en sildemad. Æggesalat med karry er et sikkert hit, hvad end den serveres til påskebordet, julefrokosten eller i madpakken - og så smager en hjemmelavet æggesalat meget bedre end den færdigkøbte version.
Ingredienser
Æggesalat
4
Hårdkogte æg
|
|
---|---|
1½ spsk
Creme fraiche
|
|
1½ spsk
Mayonnaise
|
|
1 tsk
Dijonsennep
|
|
1 tsk
Karry
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
50 g
Grofthakkede syltede agurker
|
|
½ dl
Finthakket purløg
|
Sådan gør du
Æggesalat
Lav evt. en større portion æggesalat, når du er i gang - den er rigtig god i en sandwich sammen med et blot et salatblad. Du kan gøre din sandwich mere fyldig, hvis du supplerer med bacon eller skinke og et par skiver tomat.
Undlad evt. brødet til din æggesalat og server den i stedet på friske og sprøde hjertesalatblade som vi fx gør her.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2151 kJ / 514 kcal
Næringsindhold pr. 100g
666 kJ / 159 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 21,7 % | 8,5 g |
Kulhydrat: | 7,9 % | 3,1 g |
Fedt: | 70,4 % | 12,7 g |
Æggesalat - en nem opskrift på hjemmelavet æggesalat med purløg og syltede agurker, hvor smagen er intens og virkelig lækker.