Æblekompot

45 min
Æblekompot

Æblekompot er et dejligt tilbehør, der passer til mange forskellige typer mad. Server din æblekompot til den varme steg eller som tilbehør til det store ostebord. Eller helt simpelt oven på din ostemad. Æblekompotten er let at lave, du skal såmænd bare koge dine æbler og løg med timian og smage til. Og så har du den lækreste æblekompot.

Ingredienser

Æblekompot

6 Røde æbler i små tern
2 Finthakkede bananskalotteløg
1 dl Æblemost
1 spsk Frisk timian
1 tsk Salt

Sådan gør du

Æblekompot

  • Kom alle ingredienserne i en gryde.
  • Bring i kog, og kog kompotten ved svag varme uden låg i ca. 15 min. eller til væden er kogt næsten væk.
  • Lad kompotten køle af.
  • Smag til og server fx til ost, æblekompotten er særligt god til mellemlagrede oste.

Det er de røde æbler, der giver kompotten sit røde look. Hvis du ikke kan få fat i helt røde æbler, kan du hjælpe den røde farve lidt på vej med rød frugtfarve.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1037 kJ / 248 kcal

Næringsindhold pr. 100g

176 kJ / 42 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 2 % 0,2 g
Kulhydrat: 97,7 % 10,1 g
Fedt: 0,3 % 0 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ablekompot/