Du kan tilberede æblegløggen, lige inden du vil servere. Så skal du øge krydderierne. Brug 1 liter, æblejuice, skal af 2 appelsiner, 30 grønne kardemommekapsler, 15 hele nelliker, 35 g ingefær, 4 kanelstænger og 3 spsk rørsukker. Smagen bliver knap så nuanceret, som æblegløggen, der trækker fra dag til dag - men den smager stadig dejligt. Du kan undlade at riste mandlerne, så de blot er smuttede og hakkede. Du behøver ikke at skrælle ingefæren, hvis du vælger en økologisk.
Æblegløggen smager dejligt med et lille skvæt alkohol, fx calvados, cognac eller rom.
4243 kJ / 1014 kcal
297 kJ / 71 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 6 % | 1 g |
Kulhydrat: | 68 % | 11,9 g |
Fedt: | 26 % | 2,1 g |
Ingefær er roden til en masse godt. Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.
1 liter
Ufiltreret æblejuice
|
|
---|---|
1
Usprøjtet appelsin
|
|
20
Kardemommekapsler
|
|
10
Hele nelliker
|
|
35 g
Skrællet frisk ingefær i skiver
|
|
3
Kanelstænger
|
|
3 spsk
Rørsukker
|
50 g
Smuttede mandler
|
|
---|---|
1
Rødt æble i tynde både (ca. 125 g)
|
|
Friskpresset appelsinsaft
|